Upplev

P1040156
Det är hemskt det som händer i världen med detta eländiga virus.
Vi på Studio Nian och GastroVin (Catering och Dinner at Home) arbetar i liten skala med små grupper och eftersom vi hanterar mat och dryck är vi vana vid att arbeta med höga hygienkrav. Tills vidare kommer vi därför att arbeta som vanligt och erbjuda gastronomiska upplevelser i avskildhet. Självklart följer vi utvecklingen noggrant och med respekt och kommer inte att tveka ifall vi skulle behöva förändra verksamheten på något vis eller pausa den.
 
Så här jobbar vi i coronatider:
Vi har flyttat några evenemang till vår matstudio, Studio Nian, som är en liten fin lokal med ett enda bord för 4-8 gäster. (Normalt upp till 14 gäster) Avskildhet, att kunna ha middagen utan andra gäster, är ett sätt att säkerställa ett tryggt evenemang.
Vår personal och alla de som arbetar med oss i kulisserna följer alltid stränga rutiner för personlig renlighet och hygien – vi är vana vid det eftersom vi hanterar mat. I den här situationen har vi naturligtvis nolltolerans för alla former av sjukdomssymtom – alla som arbetar är friska.
 
Har ni några frågor, funderingar om hur ni skall gå tillväga med era bokningar så är det bara att lyfta telefonen och ring med en gång, det är vår uppgift att förmedla all information om just era frågor.
Det har redan gått ut med flertalet mail om uppdateringar för vad som sker för våra redan bokade middagar och event och ber om ursäkt om Ni känner att det blir mycket eller för lite information.
Med detta sagt så skall vi heller inte glömma att när ni väl är på plats hos oss så kommer det som vanligt att serveras den bästa gastronomin tillsammans med våra underbara drycker.
 

Snart är vintern här, det kommer friska och klara vindar och kanske lite snö. Vi på GastroVin håller på för fullt att planera hela våren 2021. Här kan ni ta del av de flesta godbitar som sker i Studio Nian på Sibyllegatan 9.  

><><><><><><><><><><

Voyage Champagne Vol 1 27 augusti

Voyage Champagne Vol 2 flyttad till januari 2021

Det okända Bordeaux 18 september FULLBOKAT

Wine Finder Barolo Boys Vol. I 1 oktober FULLBOKAT

Rhône viner och stenig Terroir 2 oktober (FULLBOKAT)

Domaine Raveneau (4 årgångar av Petit Chablis Magnum) 9 oktober (FULLBOKAT)

Bordeaux Level II 23 oktober (FLYTTAD)

Japan & Sake 30 oktober (FULLBOKAT)

Wine Finder Barolo Boys Vol. 2  5 November (FLYTTAD)

Champagne & Ost 6 november (FULLBOKAT) 

Mårten Gås Klassiskt 13 november (FLYTTAD)

Voyage Champagne Vol 3 (Endast medlemmar) (FLYTTAD Januari 2021)

Wine Finder Barolo Boys Vol. 3  3 December (FULLBOKAT)

Rhône (4 årgångar av Domaine A. Clape Renaissane, Cornas) 4 december (FULLBOKAT)

Pinot Noir & Den glada grisen 11 december (FÅ PLATSER KVAR)

Sherry & Årets bästa svamp 18 december  (FLYTTAD) 

********************

Barolo & Tryffel 27 november (FLYTTAD 15:e Jan 2021)

Champagne Louis Roederer 21 januari (FULLBOKAT)

England, viner med framgång 2 februari 2021

Bond Estate (4 Magnum) 5 februari 2021

Aligote (Bourgogne och dess storhet) 12 februari 2021

Alsace från 2000 och äldre 19 februari 2021

En hel meny med Sauternes 26 februari 2021

Bourgogne (Allt är inte Grand Cru) 5 mars 2021 

Barolo (5 årgångar Cappellano Piè Ruperstris) 19 mars

*******************
 
MATEVENT MED OFYRs GRILLAR
 
Vi möter och välkomnar sommaren med dess smakrika rovor, och annat gott som bonden för stunden kan erbjuda . Sedan tillreder vi allt över öppen eld. 

SVENSKA TAPAS

Svenska tapas som tillreds med hjälp av björkvedens hetta och doft. Vi fyller upp borden med smaker från havet, skogen och ängen. Perfekt meny för dig som väntar internationella gäster.

FINGERFOOD

Vi tillagar smakrik streetfood som vi serverar på ditt event. Vi tycker speciellt om smaker från Indien, Karibien och Thailand. Vem vill inte prova på rätter som lax och räkor med chili, färsk koriander, tomat, paprika och ananas?    Färsk chorizo med mängder av örter, lime och paprika? Musslor i vitlök och citron?  Grillad kyckling med Tikka & korianderyogurt, och grillat lamm med Garam Masala? 

JAPANSKA DRYCKER OCH ASIATISKA SMAKER    

På japanskt vis nyttjar vi grundsmakerna när vi tillreder fisk, skaldjur och kött. Vi får en inblick i japansk matkultur, och berättelser om sake från vår ledare som innehar WSET LEVEL 3 Award i Sake. Det här eventet går att göra både ute och inne. Du bestämmer tid och plats.  

MED VEGETARISKT I FOKUS

Har vi idag riktigt koll på vad som är vegetariskt? Det är alltid ett utav de mest samtalslockande av teman, och det är spännande att få ta del av varandras erfarenheter och det blir alltid fantastiskt god mat till slut, men vad dricker man till? Är vin vegetariskt…?

BURGARE ELLER KÖTT

Vi lagar de största och mest smakrika burgarna! Vi blandar vår färs tillsammans på plats, kryddar den precis som ni önskar Sedan grillar vi dem över öppen eld. De godaste tillbehören är ett måste. Vi använder glöden från OFYR:s grillar till att tillreda rotfrukter, och varför inte  potatis som långsamt bakats i aromerna från björkved. Vi tar grillen dit ni önskar!

Vill ni dock hellre ha en riktigt fin köttbit så väljer vi kött ifrån en känd bonde där vi vet att det har en bra bakgrund. Vi lyssnar med öppenhet hur just ni vill ha ert kött grillat. Och vi reder ut begreppen….Ska man vända köttet många gånger, eller ska man låta det ligga länge på varje sida…?

Det finns även möjlighet att göra en kombination där vi erbjuder en grillfest, möjligheterna är oändliga!

 

Vinprovningar med GastroVin         

Dessa priser gäller för grupper upp till 15 personer. Priset för grupper över 15 personer är 400 kr extra per deltagare.

Vinprovning i ”trendspaning” 
– Vi provar 4 viner. Inga förkunskaper behövs, enbart ett glatt medverkande.
Tid 1 timme  4600 kr

Vinprovning ”Druvan får tala”
– Vi provar 4 viner Inga förkunskaper behövs, ett glatt humör krävs.
Tid 1 timme. 4600 kr

Vinprovning ”Terroir och dess betydelse” 
– Vi provar 4 viner. Grundkunskap inom vin är behövlig.
Tid 1 timme 4600 kr

Vinprovning enligt ”metodiken” 
– Vi provar 4 viner.  Grundkunskap inom vin är behövlig.
Tid 1 timme  4600 kr

Vinprovning ”fokus smaksensorisk” 
– Vi provar 6 viner. Grundkunskap inom vin är ett krav, WSET 1 alt. Munskänkarnas Ett-betyg  Tid Drygt en timme 5000 kr

Viner tillkommer, vi diskuterar oss fram till de Ni önskar och räkna med vin per person kostar 400kr och uppåt.

Vi bestämmer även vilka glas som önskas till provningen, vi använde oss av Orrefors Difference, Ridel Restaurangserie och Spiegelau. Detta är enbart för att Ni skall få bästa upplevelsen av vinerna.

Vi kombinerar såklart viner med middag, snacks eller ”grundsmakerna”.
Alla priser är ex moms.

AVBOKNING
Du kan ändra/boka av din beställning fram till fyra dagar innan evenemanget. Därefter debiteras kostnader för planering, personal och råvaror.

Lamm Öland (Kopia)