Vin

IMG_5945
En ljuvlig höst är på ingång. Vi planerar höstens alla middagar, och mer kommer.
Här kan ni ta del av de flesta godbitar som sker i Studio Nian på Sibyllegatan 9.  
 
<><><><><><<>
 

Japan & Saké Vol II 20 augusti (FULLBOKAD)

Barolo Boys Winefinder 1 september   (FULLBOKAD)

Alsace med ålder 3 september (FULLBOKAD)

Gästspel Emma Strömberg Etoile & kocklandslaget 4-5 september (FULLBOKAD)

Barolo Boys Winefinder 15 September  (FULLBOKAD) 

Barolo (5 årgångar Cappellano Piè Ruperstris) 24:e september (FULLBOKAD)

Cristal middag (6 årgångar) 25:e september 2021 (FULLBOKAD)

Viltmiddag med Magnus Albrektsson 7:e oktober 2021

Obskyr Champagne 8:e oktober 2021

Domaine Jaques Prieur 13 oktober 2021

WMD Mayacamas (Guldklubben) 14 oktober 2021 (FULLBOKAD)

Gästspel Kocklandslaget Ludwig Tjörnemo 15 & 16 oktober 2021

Piemonte & Tryffel 22:e oktober 2021

Ygrec & Chateau d´yquem 29:e oktober 2021

Madeira ”Barbeito” 5 november 2021

Gassås Wine Champagne Francois Second 4:e november (FULLBOAKD)

Gassås Wine Champagne R&L Legras 18:e november (FULLBOKAT) 

Svenska Viner ”Blaxta” 19:e november 2021

Naturvins ”träsket” 26:e november 2021

Gästspel med Ida Bauhn Landslaget 27 & 28 November

Gassås Wine Champagne Prestige Grand Cru 2:a december (FULLBOKAD)

Grand Vin de Bourgogne 3: december 2021

Nobelmiddag fast roligare Mer info kommer. 10:e december 

Aligote (Bourgogne och dess storhet) 17:e december 2021

Boka via länk eller skicka oss ett mail på info@gastrovin.se

*******************
 
MATEVENT MED ByJEMA
 
Vi möter och välkomnar alla säsonger med dess smakrika primörer/rovor, och annat gott som bonden för stunden kan erbjuda . Sedan tillreder vi allt över öppen eld. 

SVENSKA TAPAS

Svenska tapas som tillreds med hjälp av björkvedens hetta och doft. Vi fyller upp borden med smaker från havet, skogen och ängen. Perfekt meny för dig som väntar internationella gäster.

FINGERFOOD

Vi tillagar smakrik streetfood som vi serverar på ditt event. Vi tycker speciellt om smaker från Indien, Karibien och Thailand. Vem vill inte prova på rätter som lax och räkor med chili, färsk koriander, tomat, paprika och ananas?    Färsk chorizo med mängder av örter, lime och paprika? Musslor i vitlök och citron?  Grillad kyckling med Tikka & korianderyogurt, och grillat lamm med Garam Masala? 

JAPANSKA DRYCKER OCH ASIATISKA SMAKER    

På japanskt vis nyttjar vi grundsmakerna när vi tillreder fisk, skaldjur och kött. Vi får en inblick i japansk matkultur, och berättelser om sake från vår ledare som innehar WSET LEVEL 3 Award i Sake. Det här eventet går att göra både ute och inne. Du bestämmer tid och plats.  

MED VEGETARISKT I FOKUS

Har vi idag riktigt koll på vad som är vegetariskt? Det är alltid ett utav de mest samtalslockande av teman, och det är spännande att få ta del av varandras erfarenheter och det blir alltid fantastiskt god mat till slut, men vad dricker man till? Är vin vegetariskt…?

BURGARE ELLER KÖTT

Vi lagar de största och mest smakrika burgarna! Vi blandar vår färs tillsammans på plats, kryddar den precis som ni önskar Sedan grillar vi dem över öppen eld. De godaste tillbehören är ett måste. Vi använder glöden från ByJema:s  grillar till att tillreda rotfrukter, och varför inte  potatis som långsamt bakats i aromerna från björkved. Vi tar grillen dit ni önskar!

Vill ni dock hellre ha en riktigt fin köttbit så väljer vi kött ifrån en känd bonde där vi vet att det har en bra bakgrund. Vi lyssnar med öppenhet hur just ni vill ha ert kött grillat. Och vi reder ut begreppen….Ska man vända köttet många gånger, eller ska man låta det ligga länge på varje sida…?

Det finns även möjlighet att göra en kombination där vi erbjuder en grillfest, möjligheterna är oändliga! 

Vinprovningar med GastroVin         

Dessa priser gäller för grupper upp till 15 personer. Priset för grupper över 15 personer är 400 kr extra per deltagare.

Vinprovning i ”trendspaning” 
– Vi provar 4 viner. Inga förkunskaper behövs, enbart ett glatt medverkande.
Tid 1 timme  4600 kr

Vinprovning ”Druvan får tala”
– Vi provar 4 viner Inga förkunskaper behövs, ett glatt humör krävs.
Tid 1 timme. 4600 kr

Vinprovning ”Terroir och dess betydelse” 
– Vi provar 4 viner. Grundkunskap inom vin är behövlig.
Tid 1 timme 4600 kr

Vinprovning enligt ”metodiken” 
– Vi provar 4 viner.  Grundkunskap inom vin är behövlig.
Tid 1 timme  4600 kr

Vinprovning ”fokus smaksensorisk” 
– Vi provar 6 viner. Grundkunskap inom vin är ett krav, WSET 1 alt. Munskänkarnas Ett-betyg  Tid Drygt en timme 5000 kr

Viner tillkommer, vi diskuterar oss fram till de Ni önskar och räkna med vin per person kostar 400kr och uppåt.

Vi bestämmer även vilka glas som önskas till provningen, vi använde oss av Orrefors Difference, Ridel Restaurangserie och Spiegelau. Detta är enbart för att Ni skall få bästa upplevelsen av vinerna.

Vi kombinerar såklart viner med middag, snacks eller ”grundsmakerna”.
Alla priser är ex moms.

AVBOKNING
Du kan ändra/boka av din beställning fram till fyra dagar innan evenemanget. Därefter debiteras kostnader för planering, personal och råvaror.

Lamm Öland (Kopia)